Archive for Eigen land

Verslaafd

‘Tetris spelen helpt tegen verslavingen’

 

Een potje Tetris kan verslavingen onderdrukken. Drie minuten het computerspelletje spelen vermindert de drang naar drugs, sigaretten, drank, eten, seks en slapen.

Dat blijkt uit een onderzoek van Plymouth University.

31 studenten van 18 tot 27 jaar kregen een week lang zeven keer per dag een sms. Hierin werd gevraagd om aan te geven of ze ergens naar verlangden en in welke mate. De helft van de groep speelde drie minuten Tetris voordat ze verslag deden van hun hunkeringen.

311036-001_1_large

Tetrissen verminderde het verlangen van 70 naar 56 procent. “Om ergens naar te verlangen, moet je je een voorstelling maken van wat je wil doen”. Dat zou volgens de onderzoekers niet lukken tijdens het spelen van een computerspel zoals Tetris, waarbij je blokken nauwkeurig op elkaar moet stapelen. “Voor zo’n visueel interessant spel gebruik je dezelfde mentale processen als voor het vormen van zulke voorstellingen.”

Tetris-and-addiction

 

Voor officiele TETRIS website klik hier

Voor Nederlanse TETRIS Webspelletjes klik hier

Ik probeer met deze site de hersenstichting te steunen, mocht u wat willen doneren gebruik dan onderstaande banner, de mensen met NAH zullen dit erg waarderen.

 

Zwartwerkers

Kwart huiseigenaren tolereert zwartwerkers voor kluswerk

Een kwart van de Nederlandse huiseigenaren heeft geen moeite met het ‘zwart betalen’ van klussen die in en rond het huis gedaan moeten worden.

Dat blijkt uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis onder 1.063 leden.

Iets minder dan de helft heeft geen goed gevoel bij het afrekenen van de klussen zonder daar btw over te betalen, maar doet dit soms wel.

Drie kwart van de deelnemers vindt dat de btw-verhoging van 6 procent naar 21 procent zwartwerken in de hand werkt.

travail-au-noir

Garantie

Vooral de groep 60-plussers heeft moeite met de methode, omdat die in strijd is met de wet. Omdat ook de garantie op kwaliteit van het werk ontbreekt, zegt een kwart nooit een klus zwart te betalen.

Die groep heeft er wel begrip voor dat huiseigenaren met een laag inkomen dit doen, 45 procent snapt de keuze dan wel.

Voor- en tegenstanders komen met argumenten om dit juist wel of juist niet te doen. Zo zegt 20 procent dit niet te doen omdat “het einde zoek is als iedereen het doet”. Bij 25 procent is het argument “we betalen al genoeg belasting” een reden om het wel te doen.

maxresdefault

Risico’s

Zwart laten klussen aan een eigen woning brengt risico’s met zich mee. Als het werk slecht wordt uitgevoerd, en er is geen overeenkomst op papier, is er vaak geen garantie van de klusser. De verzekeraar kan een schadeclaim dan gedeeltelijk of geheel afwijzen.

Ook de renteaftrek kan gevaar lopen als de Belastingdienst geen factuur heeft van het uitgevoerde werk. De rente is alleen aftrekbaar als aan te tonen is dat het geld aan de eigen woning is besteed.

De consument mag er wel vanuit gaan dat de prijs van de aannemer inclusief btw is, en hoeft niet na te gaan of die juist berekend is. Als je klusser of het bedrijf dat niet doet is dit formeel gezien een fiscaal misdrijf.

hov46

Met deze site probeer ik de Hersenstichting te steunen, mocht u dit ook willen doen klik dan op de banner. De mensen met NAH zijn u erg dankbaar.

Koopkracht

‘Reparatie koopkrachtverlies ouderen niet gegarandeerd’

 

Premier Mark Rutte wil het dreigende koopkrachtverlies voor ouderen repareren, maar wil er geen beloftes over doen.

”We gaan zo goed mogelijk de minnen wegpoetsen, maar of dat lukt, daarover kan ik geen garanties geven”, zei Rutte vrijdag na de wekelijkse ministerraad.

Deze week bleek uit de meest recente raming van het Centraal Planbureau (CPB) dat werkende Nederlanders er volgend jaar 2,4 procent aan koopkracht bijkrijgen, maar dat gepensioneerden 1,1 procent verliezen. Ook mensen met een uitkering verliezen volgend jaar 0,3 procent aan koopkracht.

Vicepremier Lodewijk Asscher zei meteen dat dat gerepareerd moet worden. Rutte zei daarover vrijdag: ”We gaan ons best doen om tot een evenwichtig koopkrachtbeeld te komen.”

Rutte toonde zich ingenomen met het voortzettende economisch herstel. Ook de werkgelegenheid neemt toe, maar volgens Rutte nog onvoldoende. ”Die cijfers bevallen ons nog niet.”

ECO1_GHH3I0JBJ.1_FE_09_KOOPKRACHT

Verbaasd

Directeur Liane den Haan van seniorenorganisatie ANBO reageerde hoogst verbaasd op de uitspraken van Rutte over het koopkrachtverlies van ouderen. “Hij zegt geen garanties te willen geven en dekt zich daarmee al bij voorbaat in. Dat is onbegrijpelijk voor de ruim drie miljoen senioren die Nederland telt”, zegt Den Haan.

Ze verwijst naar een koopkrachtonderzoek van ANBO dat is uitgevoerd door ITS en SEO: “Dat onderzoek meldt klip en klaar dat er een koopkrachtgat is ontstaan tijdens de crisisjaren tussen gepensioneerden en werkenden.”

“Gepensioneerden zijn er zes keer harder op achteruit gegaan dan werkenden. Ouderen willen nu echt boter bij de vis.”

images (6)

 

 

 

Geen Idee !!

Belastingdienst heeft geen idee wat belastingcontrole oplevert

 

De Nederlandse Belastingdienst heeft geen idee hoeveel extra geld belastingcontrole in het laatje brengt. Vier op de tien medewerkers van de fiscus houden zich bezig met deze controletaak, dat is meer dan in andere Europese landen.

Dat meldt het Financieele Dagblad op basis van onderzoek van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO).

De OESO hield de belastingdiensten van 34 lidstaten en van 22 andere landen tegen het licht. Nederland kan als een van de weinige OESO-landen niet aangeven wat belastingcontrole oplevert, terwijl Nederland bovengemiddeld veel personeel op deze taak heeft zitten.
ZIE OOK: Belastingdienst richt pijlen op superrijken

Ruim 41 procent van de medewerkers van de Nederlandse fiscus is met de controletaak belast, tegenover iets meer dan 36 procent gemiddeld voor alle OESO-landen.

Rijke Nederlanders
De OESO wijst er in het onderzoek op dat landen niks doen met hun advies om rijke particulieren als aparte belastingcategorie te behandelen. Volgens de organisatie loont dat, omdat het aantal rijken snel toeneemt.

Nederland onderzoekt nog of de belastingaangiftes van particulieren met een vrij besteedbaar vermogen van meer dan 1 miljoen dollar anders moeten worden behandeld dan die van gewone burgers. Volgens die definitie telde Nederland in 2013 173.000 rijken, een groei van 16,5 procent ten opzichte van 2012.

 

Belastingdienst-beter-kunnen-we-het-niet-maken-wel-duurder.jpg

 

Met deze site probeer ik de Hersenstichting te steunen, mocht u willen doneren gebruike dan onderstaande banner, de mensen met NAH zijn u erg dankbaar.

Die Rutte

Premier Mark Rutte snapt niet dat politieagenten doorgaan met staken terwijl het kabinet en de bonden tot een nieuw loonakkoord zijn gekomen.

Dat zei hij vrijdag tijdens zijn wekelijkse persconferentie na afloop van de ministerraad.

De agenten vinden het bod, waarin de lonen met ruim vijf procent stijgen en er eenmalig 500 euro wordt uitgekeerd, onacceptabel, maar volgens Rutte gaat het om een “ruimhartig bod” dat “ver boven de marktprijs” ligt. “Ruim 5 procent is echt veel”, zei Rutte die “probeert te snappen” waarom de agenten niet achter het akkoord staan.

Volgens de vakbonden is het aanbod echter een sigaar uit eigen doos. De rijksambtenaren staan vanwege de crisis jarenlang op de nullijn. De aangekondigde loonsverhoging van ruim 5 procent vinden de ambtenaren te weinig omdat een belangrijk deel uit de pensioenen wordt opgebracht.

Betere werkomstandigheden

Politiebonden voeren daarom actie variërend van werkonderbrekingen, het niet uitdelen van boetes tot acties rond de Eredivisiewedstrijden. Verantwoordelijk minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) moet volgens de agenten met een beter bod komen.

De agenten willen naast meer loon, betere werkomstandigheden. Agenten willen minder weekenden werken, tijd voor training en ze zijn van mening dat het zware politiewerk niet tot hun 67ste vol te houden is.

Volgens Rutte is er echter geen extra geld voor de rijksambtenaren. De premier waarschuwde dat het bod niet voor eeuwig kan blijven staan.

Reactie ACP-voorzitter

Voorzitter Gerrit van de Kamp van de grootste politiebond ACP is “verbijsterd” over de uitspraak van Rutte. “Dit zijn de mensen die ons land regeren en het volk ‘dienen’.”

“Kijkend naar de afgelopen jaren, waarin de vakbeweging maar ook de hele Nederlandse samenleving zonder al te veel te morren heeft bijgedragen aan de draconische bezuinigingen die zijn doorgevoerd, is deze reactie volstrekt ongepast”, aldus Van de Kamp.

“De staalharde beweringen dat er sprake is van een ‘cao voor alle werknemers bij de overheid’ en dat het gaat om een ‘loonsverhoging van ruim 5 procent’ zijn pertinent niet waar en onjuist”, aldus de ACP-voorzitter.

“De tijd dat politiemensen dit niet zouden begrijpen ligt al lang achter ons. Politiemensen die jaren loyaal hun bijdrage hebben geleverd in vaak onvoorstelbaar moeilijke omstandigheden, worden door dit kabinet en deze premier weggezet als een stel zeurende kinderen.”

29-06-2013_rutte-doet-voor

Probleem ouderen

Ouderen massaal in financiële problemen

door Hans Kuitert

WOERDEN – De koopkracht van de drie miljoen gepensioneerden is sinds de crisis afgenomen met gemiddeld 7,5 procent. Sommige groepen ouderen hebben tot 13 procent ingeleverd.
Foto: ANP

De inkomensval brengt inmiddels al 80 procent van de senioren in financiële problemen. Met name de allergrootste groep, met een bruto inkomen tussen 24.000 en 30.000 euro, staat het water aan de lippen. Sinds vorig jaar moeten zij hoge eigen bijdragen betalen voor allerlei vormen van zorg en zijn compensaties en de fiscale ouderenkorting vervallen, terwijl hun pensioenen zijn bevroren of gekort.

Een echtpaar met een totaal besteedbaar pensioen (inclusief AOW) van 2000 euro per maand (dat is het leeuwendeel van de gepensioneerden) kost dat 400 euro, een vijfde van het inkomen. De huren stijgen, op het in hun huis vastgelegde vermogen wordt sinds 2007 ingeteerd of de vrijwel renteloze spaarrekening is geplunderd om het hoofd nog boven water te houden.

Dit blijkt uit een groot onderzoek in opdracht van ouderenbond ANBO door de universiteiten van Nijmegen en Amsterdam naar het koopkrachtverlies van ouderen. Dat onderzoek noemt de ouderen ’degenen die de crisis betalen’.

Komend jaar daalt de koopkracht van ouderen met 1,1 procent. Lees meer in De Telegraaf van vandaag

download (9)