Archive for Kreidler

Kreidler deel 2

Kreidler deel 2

Ik kwam bij in de Ambulance, en de ziekenbroeder vertelde mij dat we onderweg waren naar het Binnengasthuis,Biinengasthuiseen ziekenhuis in het centrum van Amsterdam welke inmiddels niet meer bestaat.

In een behandelkamertje werd de spalk verwijderd welke om mijn been was geplaatst en ik kreeg wat onderzoekjes. Mij werd verteld dat bij mijn bovenbeen het bod totaal doormidden was en dat ik diezelfde middag nog geopereerd zou worden om een plaat in mijn been te plaatsen, hiervoor was het nodig om bot uit mijn heup te gebruiken omdat sommige bot deeltjes in mijn been teveel waren verbrijzeld.

Een redelijk ingrijpende operatie dus.

Het ongeveer 13.00 en ik moest wachten tot 16.00 voordat de operatiekamer vrij was, ik kreeg een verdovend middeltje en de spalk werd weer teruggeplaatst wat natuurlijk redelijk pijnlijk was.

Mijn ouders waren inmiddels gearriveerd en deze begonnen op mij in te praten, dit om mij rustig te houden. Ik kreeg om 16.00 uur weer een verdoving en was keurig geschoren bij mij edele deeltjes waarna ik vervoerd werd naar de operatiekamer.


operatiekamer368x260

 

Ingrijpend bleek het inderdaad te zijn, Ik werd tenminste pas weer wakker om half twaalf in de uitslaapkamer, het kamertje had zijn naam eer aangedaan,Ik had tenminste een redelijk stukje van de film gemist. Later hoorde ik van mijn vader dat er toch het een en ander was mis gegaan, niet met de operatie maar met het wakker uit narcose.

De artsen hadden mijn ouders al geïnformeerd dat het niet helemaal goed ging en die waren super opgelucht na het telefoontje dat ik wakker was.

Goed ik had natuurlijk een super slechte nacht want was redelijk uitgeslapen en ik begon de pijn van de operatie redelijk te voelen.

Ik was wel op zaal gebracht, deze deelde ik met 7 anderen wat vrij normaal was in die tijd.

Mijn buurman was een blonde jongen met lang haar en een Jezus baardje, ook had hij een soort van stok waar zijn infuus aanhing, veel later bedacht ik mij dat hij soms aan het voeten eind van mijn bed stond om te kijken hoe het met mij ging, ik was dus niet onderweg………… Jezus6maar waarschijnlijk gewoon versuft van de medicamenten.

Ik moest natuurlijk revalideren, toen bleef je daarvoor in het ziekenhuis.

Ze leerden mij lopen met krukken, en traplopen met krukken en zo nog wat dingen.

Ik mocht gelukkig na veertien dagen naar huis en heb mij ouders gebeld dat ik er aan kwam, ik was zo blij dat ik weg mocht dat ik op de tram en de bus naar huis ben gegaan, wat een goed idee leek in verband met revalidatie……., maar natuurlijk was dat het helemaal niet en ik was ook blij dat mijn vader met de auto bij de bushalte stond, want ik bleek nog helemaal niet zo sterk.

krukken

Mijn ouders woonden in een klein arbeidswoninkje en ze hadden mijn bed naar beneden gehaald en de eettafel stond in het midden van de kamer, de huiskamer was 4×4 meter dus zoveel ruimte was er niet, maar zo konden we tenminste met zijn allen naar de tv kijken en ook kon mijn vader mij helpen met mijn trainingen, hiervoor ging ik dan op de tafel zitten en hij hield mijn been tegen terwijl ik het probeerde te strekken.

Ik ben bijna 6 maanden hiermee onderweg geweest en uiteindelijk mocht ik mijn krukken inleveren, Ik heb aan dit avontuur een iets korter been overgehouden en ben dus de rest van mijn leven met een licht slepend been door het leven gegaan.

Dit leverde op latere leeftijd weer een versleten heup op maar daar verhaal ik nog wel eens over.

 

Zie ook:Kreidler deel 1

kreidlerkreidlerrs

 

 

 

Motorfietsen

 

De Suzuki motorfietsen,

 

Mijn eerste Suzuki was een GT 750, dit was een tweetakt en een echt bommetje.

Gas open en gaan, remmen op de motor?, nog nooit van gehoord.

 

gt7502suzuki_gt750_9_2suzuki_gt750_8_2suzuki_gt750_5_2suzuki_gt750_4_2suzuki_gt750_3_2suzuki_gt750_2_2suzuki_gt750_1_2

GT-750-SLO

Hij was eigenlijk te hoog voor mij, bovendien bleek hij op maandag ochtend gebouwd, maar alles werd onder garantie verholpen gelukkig.

Na een half jaar besloot ik hem in te ruilen voor een Suzuki GS 750, een nieuwe motor van Suzuki en ook een viertakt.

gs7502GSX750_04

gs750

Mijn derde Suzuki was een GS 850 met Cardan aandrijving, het was de eerste motor van Suzuki met cardan. Suzuki GS850-1979

1979_GS850G_explod_450

1979_GS850GN_blue_450

De Kreidler RS, dit was eigenlijk mijn eerste motorfiets, toenertijd moest je nog met 50cc een motor kenteken hebben.

2mrfte9

kreidlerrs

Ik heb van mijn 18e tot mijn 19e op deze Kreidler gereden, ik moest een blauw les plaatje erop hebben, en had dan dispensatie om in bepaalde gebieden van Amsterdam te rijden.

De IJ tunnel mocht je niet door en ook mocht je niet binnen de grachtengordel rijden.

Maar ik had een systeem waarmee het plaatje achter het kenteken weg klapte en zo reed ik heel Nederland in de rondte.

En super veilig want hij ging niet harder dan 105 km, wat wel soms wat situaties op de snelweg teweeg bracht.

Maar dat mocht de pret niet drukken, of het moest het permanente diefstal gevoel zijn, want natuurlijk is dat mij ook overkomen, 3 keer zelfs.

 

Het heeft mij dan ook na de laatste keer doen besluiten om de Suzuki 750 GT te kopen .

Gerelateerde pagina’s:

Suzuki 750 GT

Suzuki 750 GS

Suzuki 850 GS

Kreidler filmpje

Motor Service Zuidwolde

Suzuki GT club. nl

Kreidler deel 1

Kreidler deel 1

Juli: 1973

 

Zoals waarschijnlijk iedere jongen had ik uitgekeken naar het moment dat 16 jaar werd, dan mocht je namelijk op een brommer rijden.

In die tijd was er een soort van strijd tussen Kreidler en Zundapp, anders hoorde je er niet bij.

Ik vond Kreidler het mooiste, ook waarschijnlijk omdat mijn Opa er al jaren op reed en mij dus overtuigd had van de kwaliteiten.

Hij reed op een Kreidler Floret gt


pics-07-06-03-1967 Kreidler Florett GT
Zelf kocht ik de Kreidler Floret RS:

 

kreidler

 

Ik moest dacht ik 1400 gulden hiervoor betalen, maar dan had je ook wat en wat sponsoring van Opa en Oma en ouders hielpen natuurlijk ook.

Wansmaak-gulden1

Zie voor alle Kreidler gegevens de Kreidler database op deze link of kijk eens op Wikipedia onder deze link.

Trots als een oude aap reed ik al mijn vrienden en familie langs met 30 tot 40 km per uur, want hij moest eerst ingereden worden.

Later had ik een andere uitlaat en carburateur en reed hij maar liefst 60 km per uur. Na een half jaar tevreden rondscheuren moest ik na een avondje flink doorstappen op zaterdagochtend even langs mijn Oma, zij haakte van alles en nog wat, van panenlappen tot vloerkleden en ook vesten en truien.

Zij had voor mij een mooi vest gemaakt en ik moest even komen passen, dus met een flinke kater en na het nuttigen van een pak melk en 6 boterhammen met gebakken ei stapte ik op de Kreidler en reed de straat uit. Mijn Oma woonde 2 minuten bij ons vandaan, maar luiheid in de pubertijd en de kater deden mij besluiten op de brommer te gaan.

Na een straat overgestoken te hebben zat er een lichte bocht in de volgende straat met aan beide kanten geparkeerde auto’s, nu is alles een richting verkeer daar. Maar helaas toen nog niet kwam ik de volgende seconde achter.

Ik zag ineens een auto voor mij en knalde er frontaal boven op en vloog over mijn stuur heen, ik voelde wat tegen mij rechter bovenbeen en lande bijna achter de auto op straat, op beide benen maar zakte een seconde later door mij rechterbeen en realiseerde mij dat mijn bovenbeen gebroken was.

gebroken.jpg_500x500

Even later ging het licht uit……………

 

wordt vervolgd