Archive for 14 februari 2015

Kortsluiting 02

Kortsluiting 02

Januari 2009

 

hersennen

Na een vreemde nacht en nog diverse pilletje om rustig te worden in mijn hoofd en om van de stijfheid in diverse ledematen af te komen, werd ik wakker op dinsdag ochtend.

Ik kon een beetje overeind komen, en keek de huiskamer in waar ik een een luchtbed zag liggen met wat later bleek mijn broer daarin.

Ik moest mij concentreren om de vorige dag naar boven te halen en realiseerde mij dat dit wel heel moeizaam ging.

Langzaam probeerde ik op te staan om even naar het toilet te gaan, erg onzeker in mijn lopen en met een verdacht vreemd slaperig gevoel aan mijn rechterkant lukte dit.

 

Nu eerst maar eens in de huiskamer kijken of er al iemand wakker was, Ah er beweegt wat,verbaast kijk mijn broer mij aan dat ik weer op de been ben en om eerlijk de waarheid te zeggen ben ik zelf ook wel wat verbaasd, goede medicijnen kennelijk.

 

Nou potje koffie gemaakt en maar eens de stand van zaken doorgesproken, besloten dat hij eerst naar huis zou gaan om mijn ouders in te lichten en later op de dag weer terug zou komen om hier weer te overnachten.

Zo ver dus alles onder controle en ik hou mijn mond over de lichte verlammingsverschijnselen en de druk op mijn rechter oogbal.

 

Even een sprongetje nu naar de Donderdag wanneer ik een bezoek aan mijn nieuwe huisarts breng.

Ze bleek een spontane Surinaamse geboren in Amsterdam Noord, dus het ijs was snel gebroken.

Ze onderzocht mij en stelde vast dat ik zeker geen voorhoofdsholteontsteking had(gehad)

Eerder dacht ze aan hersenletsel, een tia bijvoorbeeld

TIA

Een TIA is een voorbijgaande beroerte. Er is sprake van een kortdurende verstopping van een bloedvat in de hersenen. Daardoor krijgt iemand tijdelijk uitvalsverschijnselen. Belangrijk: onderneem direct actie bij een TIA. Een TIA kan namelijk een voorbode zijn van een herseninfarct met blijvende schade.

Bij een TIA (Transient Ischemic Attack) wordt een bloedvat tijdelijk afgesloten. De uitvalsverschijnselen duren vaak niet langer dan een half uur, soms wat langer.

 

hersenstichtingDruk op de banner of deze link als u wilt Doneren

Herseninfarct

Bij een herseninfarct is een bloedvat in de hersenen gedurende langere tijd afgesloten. Om de schade zoveel mogelijk te beperken is het belangrijk direct actie te ondernemen: bel 112.

Een herseninfarct ontstaat doordat een bloedstolsel een bloedvat in het hoofd afsluit. Het hersenweefsel achter de blokkade krijgt daardoor geen zuurstof en voeding meer en werkt niet meer goed.

Bel bij een of meer van de signalen van een herseninfarct altijd direct 112. De termen hersenbloeding, herseninfarct, TIA en beroerte worden vaak door elkaar gebruikt. De verschijnselen zijn gelijk maar de oorzaken en gevolgen niet.

collect2

Druk op de banner of deze link als u wilt Doneren

 

Zij stelde voor om een TIA opname te bespreken in het ziekenhuis, hierbij ga je een complete dag door de mallemolen van foto’s, mri, hart filmtjes, bloedonderzoek enz heen.

Zo gezegd zo gedaan, ze ging dit in orde maken en ik zou nog van haar vernemen waneer ik naar het Ter Gooi Hilversum moest.

 

Hierna mijn werkgever even gebeld om hem van deze ontwikkelingen op de hoogte te brengen

Volgende keer een vervolg

Voor deel 1 kijk hier: Kortsluiting deel 1

Voor deel 3 kijk hier: Kortsluiting deel 3

Kijk op de diverse linken/banners hier om te doneren,via deze site probeer ik de hersenstichting en de hartstichting te steunen.