Archive for 14 maart 2015

Brasil 2005 – 01

Brasil 2005 -01

Het is 2005 en ben voor het eerst in Belem, ik bezocht mijn huidige vrouw Alessandra.

Ik had daar 4 weken vakantie voor genomen, dit was vreemd voor mij omdat ik tot 2004 altijd zelfstandig gewerkt had en dus vakantie nam wanneer het mij uitkwam.

Ze had een klein appartementje gehuurd voor 400 reaal, dit was ongeveer 75 euro, leeglopen dus voor mij……..lol.

Ik ben in dat jaar veel onderweg geweest onder meer naar Ilha do Mosqueiro, Salinas, en Algodoal. In dit bericht zal ik Algodoal beschrijven.

baner_algodoal

De originele naam van Algodoal is Maiandeua Island, “Maiandeua komt uit het Tupi en betekent “Moeder Aarde”.

Het eiland heet Algodoal vanwege de overvloed van een inheemse plant die bekend staat als zijde katoen, nog steeds aanwezig in de regio.

Algodoal is ook de naam van de hoofdstad , Algodoal heeft 4 stadjes of dorpjes op het eiland. De andere drie zijn Fortalezinha, Camboinha en Mocoóca.

mapa-de-algodoal

De Algodoal Village is het belangrijkste en de grootste , deze heeft de beste infrastructuur voor de opvang van toeristen en dus het ontvangen van meer bezoekers. De vier steden worden gescheiden door gedeelten mangrove en op sommige punten door getijde-kanalen.

De 19 km² van Algodoal Island worden gekenmerkt door rust,en het prachtige landschap dat toeristen uit de hele wereld trekt.

Het eiland gemeenschap bestaat uit eenvoudige en ontvankelijke mensen die in principe leven van de visserij, landbouw voor eigen gebruik en, de laatste tijd, toerisme.

De elektriciteit werd geïntroduceerd op het eiland in januari 2005 en de watertoevoer wordt gedaan door middel van geboorde putten die in een uitstekende kwaliteit van water te voorzien.

De bestaande vervoermiddelen zijn de fiets, boot (motor of roeien) en de door paarden getrokken wagen.

Algodaodeseda

Na een reisje van zo’n 6 uur kwamen wij aan bij een soort van een steigertje met wat bootjes, ik had geen idee wat mij stond te wachten  en liep maar achter Alessandra aan, busje in busje uit, busje in busje uit. Redelijk gesloopt stond ik dan ook wat over het water uit te kijken.

Het uitzicht was in ieder geval goed.

praiadaprincesa-fredericolobo

We moesten nog even wachten op hoog water en dan zou de pop star ons over brengen.

portodealgodoal2

Na een overtocht van zo.n half uurtje waren dan eindelijk op Algodoal, en er  wacht een taxi op ons.

chico_braga

Nog eens een half uurtje later waren we dan bij onze Posada, deze zag er erg gezellig uit en had aparte huisjes met hangmatjes ervoor om te relaxen.We hebben daar wat gegeten en nog een klein wandelingetje gemaakt over het eiland, om 6 uur werd het donker en zijn we richting ons huisje vertrokken.

viladealgodoal2

We bleken toch wel wat vermoeid van de reis en zijn dan ook in slaap gevallen tot een uur of elf s’avonds. We werden wakker van muziek en besloten eens te gaan kijken waar dit was, ik heb nog nooit zo in het donker lopen dwalen over wat zand paadjes richting dat geluid. Pikzwart was het daar die nacht.

We kwamen op een grote open plek en daar stond een grote hut op Palen, wat de plaatselijke discotheek bleek, de DJ was een oude hippie die daar jaren terug verdwaald was geraakt en zijn muziek was nog veel ouder, we konden bier bestellen en het werd nog heel gezellig. Om een uur of 2 hebben we de Posada weer opgezocht, door de hoeveelheid bier een nog moeilijker verhaal dan de disco opzoeken.

De volgende ochtend hebben we een  taxi gebeld en hebben ons verplaatst naar het strand.

algodoal-island praia-da-princesa

Zoals jullie zien heeft Algodoal uitstekende brede stranden, met uitzicht op de Atlantische Oceaan.

Ook kan je uitstekend een stukje het eiland gaan verkennen en komt dan op de meest rustige en mooiste plekjes op het eiland.

3487349894_bd5093e00c_b62-226-thickboxALGODOAL PARÁ AMAZÔNIA

We zijn 4 dagen op Algodoal geweest, ik heb dit ervaren als een geweldige tijd.

Kijk ook eens op mijn andere blog:

Brasil 2014-01