Archive for 27 juli 2015

De Verhuizing 2

De verhuizing deel 2

1990 – Maart

 

Gisteravond aangekomen bij het huis van mijn schoonouders en na een flinke nachtrust en ontbijt zijn wij naar ons nieuwe huis gereden.

moving-van2-1024x682

Onze aannemer was nog niet helemaal klaar, er werd nog druk aan de buitenboel en de garage gewerkt, maar het huis konden wij inrichten.

Na een dagje flink sjouwen en liters vochtverlies hadden we alles binnen, dus zoeken naar de juiste inrichting, waterbed vullen, satelliet schotel  ophangen enz.

Na een uurtje waterbed vullen zag mijn vader wat water in de gang stromen en kwam bij mij om te vragen of dat wel goed was.

Het bed bleek een lek opgelopen te hebben in de verhuiswagen en natuurlijk had ik geen pomp om hem weer leeg te halen, dus de tuinslang erbij en hevelen maar en uiteraard wat uurtjes geduld. Het lek bleek natuurlijk aan de onderkant te zitten maar op een bepaald moment was het bed licht genoeg om hem om te draaien. De ervaring met duikpakken repareren kwam goed te pas en ik wist een goede plak te zetten waarna we het bed alsnog konden vullen.

 

waterbed

In de logeerkamers waren inmiddels ook  bedden geplaatst, dus we konden slapen.

Na nog een dag kleine dingetjes gedaan te hebben zijn mijn vader, broer en ik weer in de verhuiswagen gestapt naar Amsterdam terug, deze was immers maar voor 5 dagen gehuurd. De terugreis ging een stuk sneller en binnen 24 uur stonden we weer in Amsterdam.

Wat uurtjes rust genomen en toen in mij eigen auto een nissan 100 nx gestapt en weer vertrokken richting Spanje waar  ik een goede 18 uur later arriveerde, dat was dus 6500 km in 6 dagen.

nissan_100nx_1

Daar aangekomen ben ik eerst maar eens gaan slapen en 14 uur later geloof ik weer ontwaakt.

De verhuizing naar Spanje was een feit.

Zie ook: de verhuizing deel 1

Kortsluiting 03

Kortsluiting 03

Januari 2011

active nerve cell in human neural system

Met een herseninfarct/bloeding/infarct heb je ook restverschijnselen. Het is bij sommigen niet te zien dat ze dit hebben gehad. Net als bij mij. Dat noemt men een ‘lichte infarct’.

Niet iedereen kan het goed uitleggen en wil of kan er over praten. Andere mensen willen juist weten wat iemand voelt als hij/zij last heeft van restverschijnselen. Een vriend  vroeg mij: ‘Wat is dat eigenlijk, restverschijnselen?’. Dat vond ik zo mooi van hem. Hij was echt geïnteresseerd. Daarom heb ik het opgeschreven.


hersenen2

Met de uitleg over deze restverschijnselen wil ik graag andere mensen waarschuwen en laten weten hoe het eigenlijk voelt. Om meer inzicht en begrip voor elkaar te kunnen hebben. Als de mensen om ons heen NIET weten wat het is waar je last van hebt, is het moeilijk voor ze om het te begrijpen.
De beschadiging die is gemaakt blijft. Restverschijnselen zijn hele nare bijverschijnselen waar je mee moet leren leven. Voor de lotgenoten zijn de beschrijvingen van deze lasten meestal herkenbaar. Bij de ene meer dan bij de ander, maar allemaal hebben we restverschijnselen die niet prettig zijn.

2004NEU_86_02 (1)

Wat zijn mijn restverschijnselen? Vermoeidheid. Als ik erg moe ben is het alsof alles weer terug begint te komen. Het komt regelmatig voor dat ik slechte dagen heb. Dan voel ik dat er iets niet goed is in mijn hoofd en lichaam. Het voelt als een soort druk op mijn hoofd en voorhoofd. Het is net geen pijn. De kracht in mijn lichaam is maar voor de helft. Het is niet zelden dat dingen uit mijn handen vallen of dat ze ik omstoot, omdat mijn hand een seconde te laat is. Ik kan niet goed meer nadenken en heb evenwichtsstoornis. Overdag en in de nacht ben ik dan onrustig. Kan mij nergens op concentreren. Ik kan niet goed tv kijken, doordat de beelden voor mijn ogen te snel heen en weer bewegen. Hier word ik duizelig van. Ik moet mijzelf dan steeds weer bewust maken dat ik stil zit en dat ik zelf dus niet beweeg. Het voelt alsof mijn hoofd naar achteren valt. Als ik te snel naar voren buk dan moet ik mij vast houden, want ik voel dat ik ga vallen. Door snel mijn hoofd van rechts naar links te bewegen, voel ik evenwichtsstoornis. Snel opstaan geeft hetzelfde gevoel.

hersenstichting

Druk op de banner of deze link als u wilt doneren

Ik ben onrustig, ongeduldig en snel geïrriteerd. Het is een raar gevoel. Het belet mij om normaal te kunnen functioneren. Ik kan op internet niet snel dingen uitzoeken of scrollen. Dan draaien mijn hersenen overuren en voelt het alsof ik mee draai. De ondertiteling van een film op tv kan ik niet meer volgen, het geluid is 10x versterkt en irritant en ik schrik veel sneller. Ik voel dat mijn lichaam vaker verstijft van de spanning. Mijn kaken en nekspieren doen er pijn van. Mijn innerlijk leven is een achtbaan. Het gaat op en neer en sneller.

beroerte-hers-170_400_12

Soms hebben mijn hersenen kermis in mijn hoofd, dan gaan ze qua gevoel alle kanten op. Het is alsof er water in mijn hoofd zit en beweegt. Net als water in een kom waar je mee gaat lopen. Die beweging is een heel raar gevoel. Te veel drukte, te veel lawaai, te veel bewegende beelden en te harde geluiden is niet goed voor mij. Bij te weinig nachtrust ben ik veel emotioneler. Als ik uit mijn stoel stap heb ik startproblemen. De eerste stappen loop ik voorover en krom. Langzaam kom ik omhoog. Mijn tong is een seconde te laat, waardoor ik over mijn eigen woorden struikel. Ik kan niet meer op namen komen en vergeet heel snel wat ik wilde doen of wilde zeggen. Dan erger ik mij.

Kortsluiting4

Mijn energie is nergens te vinden. Dan ben ik sloom en futloos. Soms een dag, soms meerdere dagen. Er zit niets anders op dan wachten en mijn tijd zien door te komen met rusten en ontspannen. En niet te vergeten door acceptatie. Ik geef mij er maar aan over, want ergeren helpt niet. Rusten en rustig blijven wel. Na een goede nachtrust kom ik weer langzaam bij en later voel ik mij weer beetje bij beetje normaal worden.

Voor deel 1 kijk hier: kortsluiting deel 1

Voor deel 2 kijk hier: kortsluiting deel 2

Kijk op de diverse linken/banners hier om te doneren,via deze site probeer ik de hersenstichting en de hartstichting te steunen