Archive for 22 januari 2016

Rover 3500 P6 Deel 2

Er is wat tijd overheen gegaan, maar hier is dan het 2e verhaal over mijn Rover 3500 P6.

Deze rover was mijn eerste auto en moest natuurlijk in een perfecte conditie zijn.

 

rover-p6-3500-tc-v8-facebook_dddab rover1

Na thuiskomst ben ik meteen begonnen met een goede was en poetsbeurt, mijn collega had deze auto in opslag gehad en er zat een dikke laag vet op chroom en enige jaren stof over de gehele wagen. Enige uren poetsen waren noodzakelijk. ook kwamen er hiermee wat typische rover p6 kwaaltjes naar voren, er zat wat roest boven bij de voor spatborden en ook was er lichte roestvorming op de achter spatborden net onder de aansluiting van het dak. Verder zag hij er perfect uit, de auto was van 1973 en ik kocht hem in 1980.

Wat verdere inspectie leverde ietwat slechte achterbanden op en ik besloot om die dan ook te vervangen, ook heb ik de auto rondom op Koni schokbrekers laten zetten wat een voorbeeldig rijgedrag opleverde. So far so good en er kon gereden worden wat ik dan ook graag deed.

 

 

Na ongeveer een jaar besloot ik de wagen over te laten spuiten, een vriend van mij had een soort van hobby spuiterij opgezet en we spraken af dat ik de wagen geschuurd en daar waar nodig geplamuurd aan zou leveren. Enige weken schuren en plamuren later ging ik de wagen naar hem toebrengen. Ik reed de staat bij mijn ouders uit en nog geen 200 meter verder werd ik ineens geraakt door een auto die van rechts kwam en reed pardoes een voortuin in aan de linker kant van de weg. Een beetje verdwaasd zat in de auto na te denken wat er in hemelsnaam gebeurt was, niet gezien die auto dus redelijk stom.

Er bleek flink wat schade aan de rechterkant en ook had het tuinhek van genoemde tuin het niet overleefd.

Een geluk was natuurlijk dat ik onderweg was naar de spuiter.

Rover_3500_P6_1972_430

 

Meer in deel 3

Lees ook deel 1 hier: rover 3500 deel 1