@the GYM

Meet me @ the Gym

Jaarlijks lopen 160.000 mensen hersenletsel op, waarna ze vaak levenslang kampen met de gevolgen. Sport en bewegen is dan essentieel voor het herstel. De Hersenstichting stimuleert in samenwerking met de Edwin van der Sar Foundation deze doelgroep om in beweging te komen. Meet me @ the Gym is een landelijk project voor mensen met hersenletsel. Zij kunnen dan onder deskundige begeleiding trainen bij de daarvoor gecertificeerde beweegcentra.

In 2014 hebben 43 beweegcentra het keurmerk Hersenletsel van Meet me @ the Gym ontvangen. Deze beweegcentra zijn aangesloten bij Fit!vak en zijn ‘officieel’ toegankelijk voor mensen met hersenletsel. Het keurmerk biedt mensen met niet-aangeboren hersenletsel in de chronische fase een sportprogramma op maat, bij erkende beweegcentra in Nederland. De instructeurs zijn na een intensieve training opgeleid naar het hoogste kennisniveau en werken met protocollen en programma’s die bewezen effectief zijn voor mensen met hersenletsel. Het project voorziet verder in een jaarlijkse bijscholing van de instructeurs.

Deze centra garanderen een geschikte sportomgeving zonder veel prikkels, met veel persoonlijke aandacht en een specifiek voor deze doelgroep getrainde begeleiding. Op de website van Meet me @ the Gym is te vinden welke beweegcentra zijn aangesloten en het keurmerk hebben behaald. Hier is ook te vinden wat u als ondernemer moet doen om het keurmerk Hersenletsel te behalen, zodat ook uw beweegcentrum toegankelijk wordt voor mensen met NAH.

 

Vanaf 20 maart 2015 starten er weer opleidingstrajecten voor niveau 4 instructeurs en/of fysiotherapeuten. De opleidingseisen zijn aangepast waardoor nu ook fysiotherapeuten kunnen deelnemen aan het traject. De opleidingstrajecten worden op drie plaatsen verzorgd, namelijk in Leeuwarden, Houten en Weert. Met de opleiding Bewegingsdeskundige Niet-Aangeboren Hersenletsel krijgen de cursisten kennis aangereikt over de doelgroep ‘mensen met NAH’. Deelname aan het traject is gratis. Wij hopen dat dankzij dit nieuwe opleidingstraject het aantal beweegcentra met het keurmerk van Meet me @ the Gym eind 2015 is opgelopen tot honderd centra.
Ga voor alle informatie over het nieuwe opleidingstraject en de aansluiting bij Meet me @ the Gym naar Meet me @ the Gym.

Suzanne is ambassadeur van Meet me @ the Gym

Suzanne Ensing was 28 jaar, net getrouwd en zwanger van haar eerste kindje toen ze getroffen werd door een hersenbloeding. Ze vertelt in een filmpje op de site van Meet me @ the Gym over haar herstel en de rol van sport en beweging daarin. Nu wil zij ook anderen mensen met een hersenbeschadiging stimuleren om meer te bewegen. Daarom is Suzanne ambassadeur van Meet me @ the Gym!

hersenstichtingDruk op de banner of deze link als u wilt Doneren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *