Geen Idee !!

Belastingdienst heeft geen idee wat belastingcontrole oplevert

 

De Nederlandse Belastingdienst heeft geen idee hoeveel extra geld belastingcontrole in het laatje brengt. Vier op de tien medewerkers van de fiscus houden zich bezig met deze controletaak, dat is meer dan in andere Europese landen.

Dat meldt het Financieele Dagblad op basis van onderzoek van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO).

De OESO hield de belastingdiensten van 34 lidstaten en van 22 andere landen tegen het licht. Nederland kan als een van de weinige OESO-landen niet aangeven wat belastingcontrole oplevert, terwijl Nederland bovengemiddeld veel personeel op deze taak heeft zitten.
ZIE OOK: Belastingdienst richt pijlen op superrijken

Ruim 41 procent van de medewerkers van de Nederlandse fiscus is met de controletaak belast, tegenover iets meer dan 36 procent gemiddeld voor alle OESO-landen.

Rijke Nederlanders
De OESO wijst er in het onderzoek op dat landen niks doen met hun advies om rijke particulieren als aparte belastingcategorie te behandelen. Volgens de organisatie loont dat, omdat het aantal rijken snel toeneemt.

Nederland onderzoekt nog of de belastingaangiftes van particulieren met een vrij besteedbaar vermogen van meer dan 1 miljoen dollar anders moeten worden behandeld dan die van gewone burgers. Volgens die definitie telde Nederland in 2013 173.000 rijken, een groei van 16,5 procent ten opzichte van 2012.

 

Belastingdienst-beter-kunnen-we-het-niet-maken-wel-duurder.jpg

 

Met deze site probeer ik de Hersenstichting te steunen, mocht u willen doneren gebruike dan onderstaande banner, de mensen met NAH zijn u erg dankbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *