Verslaafd

‘Tetris spelen helpt tegen verslavingen’

 

Een potje Tetris kan verslavingen onderdrukken. Drie minuten het computerspelletje spelen vermindert de drang naar drugs, sigaretten, drank, eten, seks en slapen.

Dat blijkt uit een onderzoek van Plymouth University.

31 studenten van 18 tot 27 jaar kregen een week lang zeven keer per dag een sms. Hierin werd gevraagd om aan te geven of ze ergens naar verlangden en in welke mate. De helft van de groep speelde drie minuten Tetris voordat ze verslag deden van hun hunkeringen.

311036-001_1_large

Tetrissen verminderde het verlangen van 70 naar 56 procent. “Om ergens naar te verlangen, moet je je een voorstelling maken van wat je wil doen”. Dat zou volgens de onderzoekers niet lukken tijdens het spelen van een computerspel zoals Tetris, waarbij je blokken nauwkeurig op elkaar moet stapelen. “Voor zo’n visueel interessant spel gebruik je dezelfde mentale processen als voor het vormen van zulke voorstellingen.”

Tetris-and-addiction

 

Voor officiele TETRIS website klik hier

Voor Nederlanse TETRIS Webspelletjes klik hier

Ik probeer met deze site de hersenstichting te steunen, mocht u wat willen doneren gebruik dan onderstaande banner, de mensen met NAH zullen dit erg waarderen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *