De Keuring

De Keuring

Het is 09.00 uur in de ochtend en ik sta op een wat smoezelig toilet in een oude kazerne in Amsterdam. De Oranje Nassau kazerne. In mijn hand een plastic bekertje waar ik mijn ochtend urine in moet deponeren.

 

oranje nassau

Ik word gekeurd voor Militaire dienst en ben op dat moment 19 jaar oud en inmiddels 4 jaar werkzaam als Timmerman in een grote timmerfabriek in Amsterdam Noord.
Ik had het naar mijn zin daar, verdiende redelijk, het salaris voor een timmer leerling was in die tijd ongeveer 100 gulden in de week.
Ik was in het bezit van een mooie Motorfiets, een Suzuki 750 GS, dat was in die tijd de eerste 4 takt van Suzuki.

Ook ben ik de eigenaar geweest van een Suzuki 750 2 takt.

Dat was flink werken op die motor, maar na 6 maanden had ik besloten om hem in te ruilen voor de 4 takt welke veel beter reed.

Goed de keuring dus, plasje gedaan, bloed afgegeven, 3 keer een kniebuiging en nog wat andere testjes plus een interview waar gevraagd werd of ik wel in dienst wou.
Ik heb toen gemeld dat ik er weinig zin in had, maar gelukkig hebben ze dit naast hun neergelegd want wat ik toen niet wist is dat mijn werkende toekomst door deze eerste keuring een verrassende wending zou nemen.

Maar daarover zal ik in een volgend bericht verhalen.

 

Zie ook:

In Militaire dienst deel 1

In Militaire dienst deel 2

2 comments

  1. Peter schreef:

    Beste Gerrie,

    Is het mogelijk dat je mij een copy kan toesturen van de foto van het 108 duikerpeloton
    die zet ik dan op mijn blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *